Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu
Detaylı bilgi için tıklayınız.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi
Dergimizi okumak için tıklayınız.
Kitaba ulaşmak için tıklayınız.
Anket Sonuçları
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz öğrencilerin kişisel, duygusal, sosyal, eğitsel ve mesleki gelişimlerini başarılı bir biçimde gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla önleyici hizmetler sunmaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimiz öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemeyi, zihinsel, duygusal, davranışsal yönden gelişmelerine katkıda bulunmayı; akademik, sosyal, kişisel sorunlarını çözmelerinde yardımcı olacak bilgi ve beceriyi edinmelerine yönelik destek vermeyi ve yanı sıra stres ile başa çıkma ve problem çözme becerilerini geliştirerek yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlamaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminde temel ilke gizliliktir. Başvuruda bulunan kişilerle ilgili bilgiler (kendi rızası olmadan) hiçbir kişi ya da kurumla paylaşılmaz. Sizinle ilgili bilgiler ancak sizin veya bir başkasının zarar görmesi ya da hayatı tehlike altında olması durumunda paylaşılabilir. Bu koşullar altında dahi, başka birisine bilgi vermeden önce sizinle temasa geçilmeye çalışılır.

Başvuruda bulunan tüm kişiler bireysel farklılıkları ne olursa olsun aynı duyarlılıkla ve saygıyla kabul edilir.

Psikolojk Danışma ve Rehberlik Birmimiz; üniversite ve yurt yaşamına uyum sürecini kolaylaştırma ve bu alanda karşılaşılabilecek problemlerle baş etme becerilerini kazandırma, sınav kaygısı, depresyon, ilişki problemleri ve uyum problemleri gibi farklı konularda grup çalışmaları yapmakta, eğitim seminerleri düzenlemekte ve bireysel danışmanlık hizmeti vermektedir.

Uzman ve Birim Sorumlusu :

Dr. Zeynep Erdil
İletişim: zeperdil@hacettepe.edu.tr

Pandemi koşulları nedeniyle Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanımıza mail üzerinden ulaşabilirsiniz. Gönderilen maillerde adınızı soyadınızı öğrenci numaranızı bölümünüzü sınıfınızı yazmanız gerekmektedir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanımız Dr. Zeynep ERDİL tarafından hazırlanan "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" ile ilgili videoya ulaşmak için buraya tıklayınız.